junior scouts

Als je 10 bent (geworden), draai je mee bij de junior scouts.

De Junior Scouts hebben net als de senior scouts elke zaterdagmiddag opkomst van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Bij de junior scouts wordt er tijdens de opkomst vaak in kleine groepjes gewerkt. Deze groepjes heten patrouilles. In een patrouille staat samenwerking en gezelligheid centraal. De insteek van de leiding is: afnemend leiderschap en toenemende zelfstandigheid. Bij de junior scouts worden de patrouilles hierin voldoende begeleid. Elke patrouille heeft een patrouilleleider (PL) en assistent patrouilleleider (APL). Zij zijn verantwoordelijk voor hun patrouille en het aanspreekpunt van de leiding.

Hoewel er ook nog spelletjes gedaan worden, zijn de activiteiten meer gericht op het buitenleven en het leren omgaan met techniek, natuur en voor jezelf en elkaar zorgen dan bij de jongere speltakken. Hiken met routetechnieken, pionieren (constructies gemaakt van palen en touw), primitief vuur maken, uitdagende spellen en kamperen zijn een greep uit de dingen die we doen. Bij het behalen van een scoutingvaardigheid kan een insigne verdiend worden. Naast de gewone opkomsten gaan de junior scouts de laatste week van de basisschoolvakantie op kamp.


Het zomerkamp is één van de hoogtepunten van het scoutingjaar. De junior scouts gaan een kleine week, altijd in de laatste week van de basisschool-vakantie, ergens in Noord Nederland op kamp. Het streven is dat zoveel mogelijk junior scouts meegaan. Op kamp worden allerlei toffe dingen gedaan, zoals het pionieren van een eigen keuken, bereiden van je eigen maaltijd, hiken en nog veel meer. Ook is het kamp goed voor de groepsbinding. Je trekt als groep/ patrouille een paar dagen intensief met elkaar op.

De wet:
Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk, trouw, houdt vol en zorgt goed voor de natuur.
Een scout respecteert zichzelf en anderen.