bevers

Kinderen van 5-7 jaar heten bij scouting bevers.

Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur hebben de bevers opkomst. Deze opkomst speelt zich af in dorp Hotsjietonia. In dit denkbeeldige dorp wonen elf themafiguren, die allemaal hun eigen activiteitengebied hebben. Zo woont bijvoorbeeld Bas Bos in het dorp: hij is boswachter en weet alles van het bos en de dieren. Ook Keet Kleur woont in het dorp: zij is altijd aan het verven en met haar doen de bevers leuke knutselactiviteiten.

Hotsjietonia en de themafiguren

Alle opkomsten van de bevers staan in het teken van één van de inwoners van het dorp. De opkomst is meestal opgebouwd uit een actief deel, zoals een renspelletje, en een rustig deel, waarin bijvoorbeeld wordt getekend of geknutseld. Halverwege de opkomst is er tijd voor een beker ranja!


Ook zijn er een aantal vaste activiteiten in het programma. Elk jaar rond Sinterklaas worden bv. pepernoten gebakken. En het jaar wordt afgesloten met een minikampje, in thema. De bevers kamperen dan één nacht in een tent bij het clubhuis. Dit kamp is altijd in het eerste weekend van de zomervakantie.

Bij de bevers spelen kinderen samen met andere bevers en hebben ze ruimte om te leren en ontdekken. Kortom, de perfecte manier om kennis te maken met scouting!