Bevers

Bij scouting heten de kinderen tussen de 5-7 jaar Bevers.

Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is er een opkomst voor de Bevers. Deze opkomst speelt zich af in dorp Hotsjietonia. In dit denkbeeldige dorp wonen elf themafiguren, die allemaal hun eigen activiteitengebied hebben. Zo woont bijvoorbeeld Bas Bos in het dorp: hij is boswachter en weet alles van het bos en de dieren die er wonen. Ook Keet Kleur woont in het dorp: zij is altijd aan het verven en met haar doen de Bevers leuke knutselactiviteiten.

Alle opkomsten van de Bevers staan in het teken van één van de inwoners van het dorp. In ons lokaal is een brievenbus, waarin vaak een brief van één van de inwoners te vinden is. Deze brief lezen we aan het begin van de opkomst. De opkomst is meestal opgebouwd uit een actief deel, zoals een renspelletje, en een rustig deel, waarin we bijvoorbeeld gaan tekenen of knutselen. Halverwege de opkomst is er altijd tijd voor een beker ranja!

Ook hebben we een aantal vaste activiteiten in het programma. Zo bakken we elk jaar rond Sinterklaas pepernoten en is er de laatste opkomst voor de kerstvakantie een kerstlunch met kinderen en ouders. We sluiten het jaar altijd af met een minikampje. We gaan dan één nachtje kamperen in een tent op het grasveld bij het clubhuis in Buitenpost. Het kamp is altijd in het eerste weekend van de zomervakantie en heeft altijd een thema, zoals piraten of indianen.

Bij de Bevers spelen kinderen samen met de andere Bevers en hebben ze de ruimte om te leren en ontdekken. Kortom, de perfecte manier om kennis te maken met scouting!