senior scouts

Als je 13 bent (geworden), draai je mee bij de senior scouts.

De senior scouts hebben elke zaterdagmiddag opkomst van 13:00 tot 15:00 uur.

Bij de senior scouts wordt gewerkt in patrouilles met een patrouilleleider (PL) en een assistent patrouilleleider (APL). Samenwerking en gezelligheid binnen deze patrouilles is erg belangrijk. De senior scouts beheersen over het algemeen goed de verschillende scoutingtechnieken. Hierdoor kunnen ze tijdens de opkomsten grotendeel zelfstandig aan de slag met bijvoorbeeld pionieren, hiken, koken of creatief bezig zijn.

Gedurende het jaar zijn er, naast de gewone gevarieerde opkomsten, een aantal hoogtepunten. Op de laatste zaterdag van november wordt de nachthike georganiseerd voor senior scouts, explorers, ouders en andere belangstellenden. Een hike vol verrassende hiketechnieken, spannende posten en in thema.

Een ander hoogtepunt is het zomerkamp. Bij de senior scouts duurt het zomerkamp van zaterdag tot vrijdag in de eerste week van de zomervakantie. We gaan naar een scoutingkampeerterrein verder weg in Nederland, bijvoorbeeld Aerdenhout, Baarn of Loenen. Die week pionieren de scouts hun eigen keuken, koken ze hun eigen maaltijd, lopen/fietsen een hike en slapen een nacht in een zelfgemaakt tentje (frietbuil).