explorers

De explorers hebben bij De Brimzen een leeftijd van 16, 17 of 18 jaar. Landelijk ligt de leeftijdsgrens bij 15 jaar maar vanwege de junior/senior scouts is bij de Brimzen de leeftijdsgrens verhoogd naar 16 jaar. De explorers draaien elke week op vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur opkomst. Vaak wordt er na de opkomst nog even gezellig nagezeten om de opkomst te evalueren en bij te kletsen.

In tegenstelling tot de scouts wordt er bij de explorers niet meer gewerkt met patrouilles maar zijn er wel andere taken bijgekomen. Zo is er een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Dit is nodig omdat de explorers het complete programma zelf bedenken en alle bijkomende zaken ook regelen. De begeleiding is natuurlijk wel altijd bereid om te helpen of tips te geven.


Net zoals bij alle andere speltakken is het hoogtepunt van het scoutingjaar het zomerkamp. Bij de explorers is dit nog uitdagender, omdat het kamp meestal in het buitenland plaatsvindt. Het kamp duurt vaak een week ergens in de zomervakantie en het programma wordt door de explorers zelf ingevuld.

Een ander grote terugkerende activiteit van de explorers is het NPK (Noordelijk Pinkster Kamp). Het NPK is een kamp waar veel noordelijke scoutinggroepen aan mee doen. Bij De Brimzen gaan alleen de explorers en stam naar dit kamp. De explorers kunnen tijdens dit kamp een kampeerstandaard halen. Naast deze standaard is er ook een gaaf programma geregeld waarbij je veel contact met andere explorergroepen kunt hebben.

Kortom bij de explorers heb je een heel gezellig maar ook actief programma.