Lid worden

Als je op zoek bent naar een leuke hobby, elke zaterdag leuke stoere dingen wilt doen met anderen en lekker buiten bezig wilt zijn, word dan lid van Scouting de Brimzen!

Lees verder voor een aantal handige tips, of klik direct op de knop hieronder:

Kom eens kijken
Je mag gratis en vrijblijvend drie keer komen kijken. Je kunt dan kijken of je Scouting leuk vindt. De activiteiten, opkomsten, zijn altijd op zaterdag. Kijk in het lijstje hieronder op welke tijdstippen de activiteiten zijn:

5-7 jaar (bevers): ‘s ochtends van 10.00 tot 12.00 uur
7-10 jaar (welpen): ‘s ochtends van 10.00 tot 12.00 uur
10-13 jaar (junior scouts): ‘s middags van 13.00 tot 15.00 uur
13-16 jaar (senior scouts): ‘s middags van 13.00 tot 15.00 uur
16-19 jaar (explorers): ‘s avonds van 20.00 tot 22.00 uur
19+ jaar (stam): 1x per 2 weken ‘s avonds van 20:00 tot 22:00 uur

Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om van te voren even contact met ons op te nemen via het contactformulier.
LET OP: voor de welpen en de junior scouts is er op dit moment een wachtlijst!

Inschrijven
Als je na drie keer kijken hebt besloten dat je lid wilt worden, vraag dan aan de leiding om een inschrijfformulier. Het kan zijn, dat er een wachtlijst is, vraag hiervoor ook de leiding. De nieuwe leden hoeven in het begin nog geen uniform te dragen, dat komt pas vanaf de installatie.

Installatie
Als je een tijdje hebt meegedraaid, volgt de officiële installatie. Dit doen we vaak met een groepje nieuwe leden tegelijk. De installatie is een feestelijke gebeurtenis, waarbij vanzelfsprekend de ouders en andere familieleden van harte zijn uitgenodigd. Bij deze gebeurtenis leg je de scoutingbelofte af en krijg je het Scouting-insigne (installatieteken) en de groepsdas. Vanaf dat moment hoor je officieel bij Scouting.

Opzeggen lidmaatschap
Stuur een mailtje naar penningmeester@brimzen.nl vóór de 1e dag van het nieuwe kwartaal (dus vóór 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober). Restitutie van contributie vindt niet plaats.